Ανακοινώσεις

Έναρξη προσκοπικής χρονιάς

Αγαπητοί γονείς,

 

Πέρυσι την ίδια περίοδο, έχοντας τον ίδιο ενθουσιασμό με σήμερα, ανακοινώναμε την έναρξη της προσκοπικής χρονιάς. Δυστυχώς, η πανδημία δεν μας επέτρεψε να λειτουργήσουμε όπως θέλαμε, ο αριθμός τον συγκεντρώσεών μας με φυσική παρουσία ήταν πολύ μικρός, δεν είχαμε δράσεις και η χρονιά έκλεισε χωρίς να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την καλοκαιρινή μας κατασκήνωση. Ως πρόσκοποι είμαστε αισιόδοξοι και θέλουμε να βλέπουμε μπροστά. Ευελπιστούμε ότι η νέα χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη! Έχουμε την εμπειρία πλέον σαν κοινωνία και μπορούμε να ζούμε με τον κορονοϊό, έχουμε μάθει να ζούμε με τα μέτρα προστασίας και ταυτόχρονα να κερδίζουμε σταδιακά την καθημερινότητά μας πίσω.

 

Α. Έναρξη Συγκεντρώσεων – Μέτρα προστασίας – Τρόπος λειτουργίας

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την έναρξη των Συγκεντρώσεών μας το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021.  Λόγω των περιοριστικών μέτρων και παρόλο που τα τμήματά μας θα συναντιόνται την ίδια ώρα 15:00-17:00μμ, το κάθε τμήμα θα πραγματοποιεί το πρόγραμμά του τηρώντας αποστάσεις από τα υπόλοιπα τμήματα (Τμήματα: Αγέλη Λυκοπούλων – παιδιά από 7-10 ετών, Ομάδα Προσκόπων 11-14 ετών, Κοινότητα Ανιχνευτών 15 και άνω). Δεν θα έχουμε δηλαδή κοινά σημεία ή επαφή μεταξύ των τμημάτων στο πρόγραμμα. Επιπρόσθετα, όλα τα μέλη μας άνω των 12 ετών υποχρεωτικά πρέπει να κατέχουν και να προσκομίζουν safe pass*. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι όλοι οι βαθμοφόροι του Συστήματός μας έχουν εμβολιαστεί.

Εννοείται ότι σε περίπτωση παρουσίας συμπτωμάτων στο παιδί σας, σας παρακαλούμε όπως δεν προσέρχεται στις συγκεντρώσεις για να αποφευχθεί τυχόν διασπορά εντός των μελών μας. Η χρήση προστατευτικής μάσκας από όλα τα πρόσωπα ηλικίας 12 ετών και άνω είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους. Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στο χώρο του Συστήματος σε γονείς ή οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο δεν είναι εγγεγραμμένο στο Σώμα Προσκόπων Κύπρου (ΣΠΚ). Επομένως, σας παρακαλούμε θερμά να αφήνετε και να παραλαμβάνετε τα παιδιά σας έξω από τον περιφραγμένο χώρο του Προσκοπείου. Εννοείται ότι το Επιτελείο των Βαθμοφόρων θα μεριμνά έτσι ώστε τα παιδιά μας να είναι ασφαλή κατά τις διαδικασίες άφιξης και αναχώρησης. Επίσης, σας παρακαλούμε όπως το κάθε παιδί έχει μαζί του το προσωπικό του παγούρι με νερό.

Κατά την είσοδό τους στο Σύστημα, τα παιδιά θα θερμομετρούνται και θα συντάσσεται ονομαστικός κατάλογος όλων των εισερχομένων (για σκοπούς ιχνηλάτησης αν χρειαστεί). Το πρόγραμμά μας θα διαφοροποιηθεί έτσι ώστε αποφεύγεται η χρήση ίδιων αντικειμένων από τα παιδιά, να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των μελών μας, θα υπάρχουν αντισηπτικά στο χώρο και γενικά θα τηρούνται τα σχετικά πρωτόκολλα όπως αυτά ανακοινώνονται από τις αρμόδιες αρχές του κράτους και υιοθετούνται από το ΣΠΚ.

 

Β. Εγγραφές

Για την εγγραφή των μελών μας θα υπάρχουν συνεργεία με μέλη της Επιτροπής Συστήματος έξω από τον περιφραγμένο χώρο του Προσκοπείου. Η εγγραφή (γίνεται στην αρχή της χρονιάς και ισχύει για 1 χρόνο) παραμένει στα 40€ και αυτά κατανέμονται ως εξής:

Σώμα Προσκόπων Κύπρου – €20,00

Επαρχιακή Προσκοπική Επιτροπή – €5,50

Ασφάλεια –  €5,50

Ταμείο Ανάπτυξης – €5,00

Σύστημα – €4,00

Παράκληση είναι να ολοκληρώνεται η εγγραφή το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

 

Για οποιαδήποτε απορία ή για οτιδήποτε σας απασχολεί μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου ή με τους Αρχηγούς των τμημάτων (Αγέλης Λυκοπούλων: Ορέστης Κυριακίδης 99817363, Ομάδας Προσκόπων: Γιάννης Χριστοδουλίδης 99307254, Κοινότητας Ανιχνευτών: Ανδρέας Χριστοδουλίδης 99306254). Είμαστε στη διάθεσή σας συνεχώς! Εύχομαι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα σύντομα και να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το προσκοπικό πρόγραμμα χωρίς περιορισμούς! Μέχρι τότε, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προσφέρουμε προσκοπικές γνώσεις και εμπειρίες στα παιδιά μας μέσα στα πλαίσια των πρωτοκόλλων ασφάλειας και υγείας!

Καλή προσκοπική χρονιά να έχουμε!