Ανακοινώσεις

Κατασκήνωση εξωτερικού – Κρήτη 2020

Αγαπητοί γονείς,

H φετινή καλοκαιρινή κατασκήνωση βάσει του μακροχρόνιου προγραμματισμού μας θα πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό. Το επιτελείο Βαθμοφόρων επέλεξε σαν προορισμό τη μαγευτική Κρήτη και η δράση θα απευθύνεται μόνο σε Προσκόπους και Ανιχνευτές. Αυτή είναι μια πρώτη επικοινωνία μαζί σας για γενική ενημέρωση αναφορικά με τη δράση. Θα ακολουθήσουν διάφορες ανακοινώσεις μέχρι να λάβετε στα χέρια σας τον τελικό «Οδηγό Κατασκήνωσης» που υπολογίζεται να είναι έτοιμος το Φεβρουάριο του 2020.

Για διαμονή η επικρατέστερη επιλογή είναι ο κατασκηνωτικός χώρος στο Wild Nature Eco Camp στο χωριό Μέρωνα του δήμου Αμαρίου. Οι ημερομηνίες θα είναι μεταξύ 20 με 30 Ιουλίου και η διάρκεια θα είναι 1 εβδομάδα – 7 διανυκτερεύσεις (επικρατέστερο σενάριο σήμερα είναι να πραγματοποιηθεί 21 – 28 Ιουλίου). Ο χώρος προσφέρεται για μια τέλεια κατασκήνωση! Εκτός από τα καθαρά προσκοπικά μας (πεζοπορίες, εξερεύνηση φαραγγιού κλπ), έχουμε επιλογή και από διάφορες δραστηριότητες όπως ποδηλασία, river trek, θαλάσσιο kayak κ.α.

Δυστυχώς, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα αεροπορικά ναύλα τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί σημαντικά. Το γεγονός ότι θέλουμε να ταξιδέψουμε ομαδικά, σε συνδυασμό με το ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις από τώρα, ανεβάζει το κόστος των αεροπορικών εισιτήριων ακόμα περισσότερο. Αποτέλεσμα είναι το συνολικό κόστος για την κατασκήνωση να υπολογίζεται στα 550€ και θα περιλαμβάνει τα αεροπορικά εισιτήρια, το κόστος μετάβασης από και προς το αεροδρόμιο στην Κρήτη, τα έξοδα διαμονής & διατροφής, όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητες και εκδρομές, καθώς και τα αναμνηστικά της δράσης που θα ετοιμαστούν. Το κόστος αυτό θα κατανεμηθεί σε 3 δόσεις με την πρώτη δόση να είναι το Δεκέμβριο. Εννοείται ότι όλα τα έξοδα θα αναλυθούν με την ολοκλήρωση των διαδικασιών λήψης προσφορών.

Στο παρόν στάδιο χρειαζόμαστε από εσάς τα εξής:

  1. Να δηλώσετε προκαταρκτικά το ενδιαφέρον σας για την κατασκήνωση (λαμβάνοντας υπόψη τις ημερομηνίες και το εκτιμώμενο κόστος) μέσω μηνύματος στους Αρχηγούς των Τμημάτων (Ομάδα Προσκόπων, Γιάννης 99307254 – Κοινότητα Ανιχνευτών, Ανδρέας 99306254). Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, το συντομότερο δυνατόν και όχι αργότερα από το Σάββατο 23/11 .
  1. Στο μήνυμα να γράψετε το Ονοματεπώνυμο του παιδιού σας στα Αγγλικά όπως ακριβώς αναγράφεται στο ταξιδιωτικό έγγραφο που θα χρησιμοποιήσει (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Η προκαταρκτική δήλωση θα μας επιτρέψει να έχουμε πιο σωστή εικόνα για τον αριθμό των συμμετεχόντων και θα μπορέσουμε να καταλήξουμε με τις προσφορές.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση!

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Σωτήρης Αδάμου
Αρχηγός 40ου Συστήματος
Προσκόπων Έγκωμης