Have a question?
Message sent Close

Ανακοινώσεις

Γενικές Πληροφορίες & Επερχόμενες Δράσεις Αγέλης Λυκοπούλων

Γενικές Πληροφορίες & Επερχόμενες Δράσεις Αγέλης Λυκοπούλων

Αγαπητοί Γονείς,

Έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη της προσκοπικής χρονιάς – μίας χρονιάς διαφορετικής λόγω της πανδημίας. Όπως όλοι μας, έτσι και ο προσκοπισμός προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν διάφορα ερωτηματικά σχετικά με το ποια στοιχεία από την προ-κορονοϊού εποχή μπορούν να επανέλθουν. Αυτή η επιστολή έχει σκοπό να ενημερώσει για την λειτουργία της Αγέλης Λυκοπούλων – τι έχει αλλάξει και τι έχει μείνει το ίδιο – αλλά και για τις δράσεις του επόμενου μήνα.

 

Λειτουργία Αγέλης

Η Αγέλη πραγματοποιεί τις συναντήσεις της κανονικά μεταξύ των ωρών 15.00 – 17.00 στους ανοικτούς χώρους του Γυμνασίου Έγκωμης (παραλαμβάνουμε τα παιδιά σας στο 40ον και μεταφερόμαστε δίπλα). Σε περίπτωση βροχής υπάρχουν αρκετοί εξωτερικοί στεγασμένοι χώροι ώστε να μην επηρεάζεται το πρόγραμμα.

Λόγω των αριθμών μας, είναι αδύνατο να πραγματοποιήσουμε πρόγραμμα στο σύνολό μας στην αίθουσα της Αγέλης του προσκοπείου. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως τα παιδιά σας ντύνονται ζεστά.

Τα μέτρα που αφορούν την Αγέλη είναι και θα παραμείνουν πιο αυστηρά από τα υπόλοιπα Τμήματα, λόγω της ηλικίας των μελών μας. Οι διανυκτερεύσεις απαγορεύονται.

 

Γκρουπ Αγέλης στο Viber

Η επικοινωνία μεταξύ γονείς και Επιτελείου Αγέλης επιτυγχάνεται μέσα από το Γκρουπ της Αγέλης στο Viber, στο οποίο αν δεν έχει ήδη λάβει πρόσκληση να μπείτε παρακαλώ ενημερώστε με. Το γκρουπ αυτό δεν είναι απλά ένας πίνακας ανακοινώσεων, αλλά ένα εργαλείο ώστε να μπορούμε να επικοινωνήσουμε για τα νέα της Αγέλης μας. Ωστόσο υπάρχουν οι πιο κάτω κανόνες για την καλύτερη λειτουργία του:

– Μιλάμε μόνο για θέματα Αγέλης ή παρεμφερή θέματα που έχουν να κάνουν με την Αγωγή των παιδιών.

– Δεν κοινοποιούμε φωτογραφίες ή βίντεο όπου φαίνονται παιδικά πρόσωπα – θα διαγράφονται αμέσως.

– Εννοείται πως μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου και με προσωπικό μήνυμα και τηλεφώνημα. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι.

 

Στολή

Παρακαλούμε όλα τα μέλη μας να προμηθευτούν πλήρη λυκοπουλίστικη στολή. Μπορείτε να το πράξετε αυτό στο Προσκοπικό Κατάστημα με διεύθυνση: Κυβερνητικό Κτηριακό Συγκρότημα Ζ 48, 2063, Στρόβολος, Λευκωσία και τηλ. 22663587. Το προσωπικό του Καταστήματος θα μπορεί να σας καθοδηγήσει με την «συναρμολόγηση» της στολής. Το μαντήλι του 40ου θα το παραλάβουν τα λυκόπουλά μας, από εμάς στην Τελετή Υπόσχεσή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σώματος Προσκόπων Κύπρου (http://www.cyprusscouts.org/προσκοπικά-καταστήματα/).

Τελετή Υπόσχεσης

Η Υπόσχεση είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο για ένα λυκόπουλο, μιας και καθορίζει το σημείο που ξεκινά και επίσημα η προσκοπική του ζωή. Αυτή πραγματοποιείται αφού το λυκόπουλο περάσει κάποιο χρόνο στην Αγέλη και μάθει τα βασικά περί Προσκοπισμού. Η Τελετή Υπόσχεσης είναι μία εξίσου ιδιαίτερη τελετή όπου το λυκόπουλο λαμβάνει το μαντήλι του και πλέον δικαιούται να έχει ραμμένο και το σήμα της Υπόσχεσης (αν το έχετε ήδη ράψει στην στολή δεν πειράζει).

Η Τελετή Υπόσχεσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04/12 κατά την κανονική διάρκεια του προγράμματός μας. Παρακαλώ σεβαστείτε το γεγονός πως η τελετή αυτή γίνεται χωρίς την παρουσία γονιών. (Μην ανησυχείτε – θα σας τα πουν όλα τα λυκόπουλα!).

 

Επερχόμενες Δράσεις

Ενώ οι διανυκτερεύσεις απαγορεύονται, οι ολιγόωρες δράσεις είναι εφικτές! Το Επιτελείο της Αγέλης προγραμματίζει δράση για το Σάββατο 11/12. Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν σύντομα.

Για το λόγο αυτό, θα σας παρακαλέσουμε να τακτοποιήσετε τις εγγραφές σας το συντομότερο – κάτι που απαιτείται – ειδικά στην περίπτωση δράσεων εκτός Συστήματος.

 

Σήμα 70χρονων

Ο επόμενος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για το Σύστημα μας αφού θα κλείσουμε τα 70 χρόνια δράσης και προσφοράς.

Κατά την διάρκεια της χρονιάς θα οργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις και θα ετοιμαστούν αναμνηστικά όπου σε όλα θα υπάρχει το σήμα των 70χρονων, περιλαμβανομένου και σήματος για την στολή μας.

Το σήμα θα επιλεχθεί μέσα από διαγωνισμό όλων των μελών του Συστήματος, τον οποίο έχει προκηρύξει προφορικά ο Αρχηγός Συστήματος στις 06 Νοεμβρίου 2021.

Παρακαλούμε όσα μέλη επιθυμούν να συμμετέχουν να αποστείλουν το σχέδιο τους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου στο 40thscouts@gmail.com , ή απλά να φέρουν την πρότασή τους στο προσκοπείο. Το νικητήριο σχέδιο θα επιλεχθεί από επιτροπή βαθμοφόρων και θα κοσμεί όλες τις στολές μας, τις δράσεις και τα αναμνηστικά για τον επόμενο χρόνο.

 

Καταληκτικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την συνεχή εμπιστοσύνη και στήριξη που μας δείχνετε και ελπίζουμε σύντομα να μπορούμε να οργανώσουμε δράσεις τόσο για τα παιδιά σας αλλά και για εσάς.

 

Είμαστε στην διάθεση σας εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες.

 

Με εκτίμηση,

 

Ορέστης Κυριακίδης

Αρχηγός Ομάδας Λυκοπούλων

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.