Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα δράσεων 40ου Συστήματος Προσκόπων Έγκωμης

Οι επόμενοι δύο μήνες είναι γεμάτες με εθνικές επετείους, ημέρες με θρησκευτική σημασία, δημόσιες αργίες και προσκοπικές εορτές. Σκοπός της επιστολής αυτής είναι να σας δοθεί μια γενική ενημέρωση για τις δράσεις που θα λάβει μέρος το 40ον Σύστημα Προσκόπων Έγκωμης στην περίοδο μεταξύ 25ης Μαρτίου – 1ης Μάϊου.

 

25η Μαρτίου – Εθνική επέτειος

Δεν θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύστημα. Στην παρέλαση δεν θα λάβει μέρος το Σύστημά μας.

 

1η Απριλίου – Εθνική επέτειος

Δεν θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύστημα. Όλα τα τμήματα του 40ου (Αγέλη Λυκοπούλων, Ομάδα Προσκόπων & Κοινότητα Ανιχνευτών) έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στην λαμπαδηφορία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Απριλίου. Η ώρα έναρξης είναι 18.45 από το χώρο στάθμευσης του ΟΧΙ. Θα πρέπει να φέρετε τα παιδιά σας στο χώρο με πλήρη προσκοπική στολή (πολιτικά παπούτσια μαύρα ή καφέ). Η διαδρομή που ακολουθούμε είναι χώρος στάθμευσης του ΟΧΙ, προς οδό Στασίνου, Ευαγόρου, Θεμιστοκλή Δέρβη, Σπύρου Κυπριανού, Κρήτης, ξανά Στασίνου, Μπουμπουλίνας και πίσω στο χώρο του ΟΧΙ. Η όλη εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20:15 και θα πρέπει να παραλάβετε τα παιδιά σας από το χώρο στάθμευσης του ΟΧΙ.

 

8 Απριλίου – Ειδική Συγκέντρωση Αγέλης στο Σύστημα

Η Αγέλη λυκοπούλων προγραμματίζει ειδική συγκέντρωση στο χώρο του προσκοπείου μας από τις 15.00 – 18.30. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα προσφερθεί ρόφημα στα λυκόπουλα. Δεν θα υπάρχει οποιοδήποτε κόστος συμμετοχής. Τα υπόλοιπα τμήματα (Ομάδα Προσκόπων και Κοινότητα Ανιχνευτών) θα πραγματοποιήσουν κανονικά τυπικές συγκεντρώσεις στο προσκοπείο μεταξύ 15.00-17.00.

 

13 Απριλίου – 14 Απριλίου Μεγάλη Πέμπτη & Παρασκευή – Εκκλησιασμός

Το σύστημά μας έχει παράδοση να συμμετέχει ενεργά στα μυστήρια της Μ. Πέμπτης & Μ. Παρασκευής στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Τρυπιώτη που βρίσκεται στην παλιά Λευκωσία. Συγκεκριμένα βοηθούμε έτσι ώστε οι πιστοί να μπορέσουν να προσκυνήσουν με τάξη, καθώς και στην περιφορά του Επιταφίου. Μαζευόμαστε στην εκκλησία η ώρα 19:15 και παραμένουμε εκεί μέχρι το τέλος των μυστηρίων. Σας παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε τα παιδιά σας να συμμετέχουν, να φροντίσετε τόσο για την προσέλευση τους στο χώρο, όσο και για την παραλαβή τους με την ολοκλήρωση της λειτουργίας. Εννοείται ότι η πλήρης προσκοπική στολή (πολιτικά παπούτσια) είναι απαραίτητη. Συνήθως στις εκδηλώσεις αυτές δεν συμμετέχουν λυκόπουλα (λόγω κούρασης κλπ), αλλά σε περίπτωση που θέλετε να ζήσουν αυτές τις εμπειρίες μαζί μας (και μαζί σας!) είναι ευπρόσδεκτα να το κάνουν.

 

22 – 23 Απριλίου – Διήμερες Εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Γεωργίου (προστάτης των προσκόπων)

Στα πλαίσια των εορτασμών του προστάτη Άγιου των Προσκόπων, του Αγίου Γεωργίου, διοργανώνονται από την Γενική Εφορεία του Σώματος Προσκόπων Κύπρου μια σειρά εκδηλώσεων στη Λάρνακα. Πιο συγκεκριμένα:

α. Διήμερο Ανάβασης Κλάδου Λυκοπούλων (μόνο για λυκόπουλα Ε’ τάξης)

β. Διήμερο Ανάβασης Κλάδου Προσκόπων (μόνο για προσκόπους Γ’ Γυμνασίου) γ. Μαίανδρος ΙΙ Κλάδου Ανιχνευτών

δ. Αμφικτιονία Κλάδου Ανιχνευτών

Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση με τις λεπτομέρειες της κάθε επιμέρους δράσης. Για όσους δεν θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις εορτασμού, δεν θα υπάρχει τυπική συγκέντρωση στο Σύστημα.

 

29η Απριλίου – Αιμοδοσία στη μνήμη του αδ. Παναγιώτη Παναγιώτου

Θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στο χώρο του συστήματος από τις 16:00 μέχρι τις 18:00. Η αιμοδοσία γίνεται εις μνήμη του βαθμοφόρου μας Παναγιώτη που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Σας καλούμε να τιμήσετε τη μνήμη του, βοηθώντας συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι τυπικές συγκεντρώσεις των Τμημάτων μεταξύ 15.00- 17.00 στο χώρο του προσκοπείου μας.

 

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Σωτήρης Αδάμου

Αρχηγός Συστήματος