Ανακοινώσεις

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο 40ο Σύστημα Προσκόπων Έγκωμης και στην νέα μας προσκοπική χρονιά 2023-2024. Ευχή όλου του επιτελείου είναι να έχουμε δημιουργική, ευχάριστη και γεμάτη εμπειρίες χρονιά καθώς και μια άριστη συνεργασία μεταξύ μας.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των νέων μελών αλλά και υπενθύμιση προς τα παλαιά, θα θέλαμε να αναφέρουμε κάποια σημεία τα οποία έχουν σαν στόχο την καλύτερη οργάνωση και επικοινωνία μεταξύ μας.

1.       ΩΡΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Οι ώρες συγκέντρωσης όπως και τα τελευταία χρόνια θα είναι από τις 15:00-17:00 και αυτό θα έχει ισχύ καθόλη την διάρκεια της χρονιάς.

Η προσέλευση στο Σύστημα θα γίνεται στις 14:50 έτσι ώστε να δίνεται χρόνος στα παιδιά να συγκεντρώνονται στο Σύστημα έγκαιρα και για την έναρξη του προγράμματος εντός των χρονοδιαγραμμάτων και χωρίς καθυστερήσεις.

Οι γονείς/κηδεμόνες που θα συνοδεύουν τα παιδιά τους θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά στην είσοδο του Συστήματος και δεν πρέπει να εισέρχονται εντός του χώρου του Συστήματος για λόγους ασφαλείας. Οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους μετά το τέλος της συγκέντρωσης από το ίδιο σημείο.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων, απαγορεύεται η είσοδος τρίτων προσώπων στους χώρους του Συστήματος (συμπεριλαμβανομένων και των γονέων) καθώς αυτό εγείρει οργανωτικά θέματα αλλά και θέματα ασφάλειας και υγείας. Η είσοδος θα πρέπει να γίνεται εάν και εφόσον υπάρχουν εκκρεμότητες όπως εγγραφές, δηλώσεις συμμετοχής, απορίες ή άλλα παρόμοιας φύσης λόγοι.

2.       ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ

 • Παγούρι / μπουκάλα με νερό
 • Προσκοπική Στολή ή Στολή Εργασίας
 • Ταμείο

3.       ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Το κόστος Εγγραφής στο Σώμα Προσκόπων Κύπρου (Σ.Π.Κ.) ανέρχεται στα €40 για το πρώτο παιδί ενώ για τα επόμενα το κόστος είναι €9,50 ανά παιδί που καλύπτει την ασφάλεια και την εισφορά στο Σύστημα. Τελευταία ημερομηνία για Εγγραφές καθορίζεται η 28η Οκτωβρίου 2023.

Το κόστος χωρίζεται ως εξής:

 

Εισφορά στο Σύστημα € 4.00
Επαρχιακή Προσκοπική Επιτροπή € 5.50
Σώμα Προσκόπων Κύπρου € 20.00
Ταμείο Ανάπτυξης € 5.00
Ασφάλεια € 5.50
Σύνολο € 40.00


4.       ΣΤΟΛΗ

Επίσημη στολή: πουκάμισο, παντελόνι μπλε, ζώνη, κάλτσες, μαύρα/καφέ παπούτσια, μπερέ/καπελάκι, μαντήλι και κρίκος. Την επίσημη (ή πλήρη) στολή την φοράμε στις συγκεντρώσεις κατά τους χειμερινούς και φθινοπωρινούς μήνες, σε επίσημες εκδηλώσεις ή όπου αλλού ζητηθεί. Μπορείτε να την προμηθευτείτε από το προσκοπικό πρατήριο στην διεύθυνση Κυβερνητικό Κτηριακό Συγκρότημα Ζ 48, 2063, Στρόβολος, Λευκωσία και τηλ.22663587.

Στολή εργασίας: Προσκοπική φανέλα, μαντήλι, κρίκος και καπέλο. Την στολή εργασίας (ή συγκέντρωσης) την φοράμε κατα τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όλα τα μέρη της στολής είναι εξίσου σημαντικά, γι’ αυτό παρακαλείσθε όπως τα προμηθευτείτε όλα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Α.Σ. στο 99306254 ή τον Αρχηγό του Τμήματος.

5.       ΤΑΜΕΙΟ

Το κάθε τμήμα του Συστήματος διατηρεί το δικό του ταμείο για σκοπούς αγοράς υλικών χρήσιμων για το πρόγραμμα του, το οποίο αναλογεί σε €0.50 – €2.00, αναλόγως και των οικονομικών δυνατοτήτων της κάθε οικογένειας, για κάθε παιδί κάθε Σάββατο.

6.       ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Σας ενημερώνουμε ότι το 40ο Σύστημα Προσκόπων Έγκωμης διατηρεί τη δική του σελίδα στο διαδίκτυο (https://40thscouts.com), στο Facebook https://www.facebook.com/40thscouts/ και στο Instagram @40th_scouts οι οποίες χρησιμοποιούνται για ανακοινώσεις, ενημέρωση για προσκοπικά θέματα καθώς και αναρτήσεις φωτογραφιών από τις συγκεντρώσεις και δράσεις του συστήματος μας. Στα πλαίσια του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, σας ενημερώνουμε ότι κατά την διάρκεια των συγκεντρώσεων και δράσεων του Συστήματος μας ενδέχεται να βιντεοσκοπηθούν ή/και φωτογραφηθούν άτομα που θα λαμβάνουν μέρος σε αυτές για σκοπούς αρχείου και για σκοπούς προβολής του έργου μας σαν Πρόσκοποι.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε όπως μας παραχωρηθεί η συγκατάθεση σας μέσω του έντυπου που επισυνάπτεται για την διαχείριση του υλικού αυτού που ενδεχομένως να εμφανίζεται το παιδί σας.

Το 40ο Σύστημα Προσκόπων Έγκωμης δεσμεύεται ότι θα τηρήσει τους παρακάτω όρους:

 • Οι φωτογραφίες ή βίντεο θα να είναι από τις δραστηριότητες του συστήματος μόνο.
 • Όπου είναι εφικτό, το υλικό θα παρουσιάζεται με χαμηλή ανάλυση, ώστε να μη διακρίνονται τα πρόσωπα των συμμετεχόντων.
 • Όπου είναι εφικτό, το υλικό θα παρουσιάζει φόντο την πλάτη του ακροατηρίου ώστε να μην φαίνονται πρόσωπα.
 • Σε περίπτωση κοντινών λήψεων, θα χρησιμοποιούνται τεχνικές θόλωσης προσώπων για όσους δεν υπάρχει συγκατάθεση.
 • Όπου είναι εφικτό, το υλικό θα παρουσιάζει απομακρυσμένες λήψεις (μακρινά πλάνα, λήψη με drone από ψηλά κ.λπ. ) έτσι ώστε να αποφεύγεται να φαίνονται πρόσωπα.
 • Δεν θα υπάρχει διαρροή ή έκθεση προσωπικών δεδομένων του παιδιού όπως το όνομα, η διεύθυνση οικίας, το τηλέφωνο επικοινωνίας (σταθερό ή κινητό), τα ενδιαφέροντα του, οι επιδόσεις του, οι απόψεις του κ.τ.λ.
 • Έχετε πάντα το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή ή τη διόρθωση των φωτογραφιών ή βίντεο αν θεωρήσετε ότι η ανάρτηση αυτή είναι απρεπής, θίγει το παιδί σας ή είναι λανθασμένη. (Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία, Δικαίωμα διόρθωσης και Δικαίωμα στη λήθη)
 • Έχετε πάντα το δικαίωμα να αποσύρεται την συγκατάθεση σας για οποιοδήποτε λόγο.

 

Σε κάθε περίπτωση το υλικό θα τυγχάνει της ανάλογης αξιολόγησης από τον υπεύθυνο επεξεργασίας πριν την δημοσίευση του στις διάφορες πλατφόρμες του συστήματος.

7.       ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΒΑΘΜΟΦΟΡΟΥΣ

Το κάθε τμήμα, (Αγέλη Λυκοπούλων, Ομάδα Προσκόπων, Κοινότητα Ανιχνευτών) έχει τον υπεύθυνο βαθμοφόρο (Αρχηγός Τμήματος). Παρακαλείστε αν υπάρχει οτιδήποτε που θέλετε να ρωτήσετε να επικοινωνείτε μαζί τους ή με τον Α.Σ. Πιο κάτω τα στοιχεία επικοινωνίας:

 

Καθήκοντα Ονοματεπώνυμο Τηλέφωνο
Αρχηγός Συστήματος Αντρέας Χριστοδουλίδης 99306254
Αρχηγός Αγέλης Λυκόπουλών
(παιδιά Β, Γ, Δ και Ε Δημοτικού)
Δημήτρης Κέκκος 96893456
Αρχηγός Ομάδας Προσκόπων
(παιδιά Στ Δημοτικού και Γυμνασίου)
Γιάννης Χριστοδουλίδης 99307254
Αρχηγός Κοινότητας Ανιχνευτών
(παιδιά Λυκείου)
Ηρακλής Ηρακλέους 99354333

 

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Αντρέας Χριστοδουλίδης
Αρχηγός 40ου Συστήματος
Προσκόπων Έγκωμης