cub_m

ΟμάδαΕλλάδα, Χριστιανισμός, Πατρίδα, Ιδέα και στήριγμα ιδανικό θα βρεις στο ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΟ

Ομάδα Βαθμοφόροι Φωτογραφίες Τα Νέα της Ομάδας Φόρμα Απασχόλησης


Η Ομάδα Προσκόπων αποτελείτε από τους Προσκόπους. Συμμετάσχουν όσα παιδιά έχουν συμπληρώσει το 11ο έτος της ηλικίας τους και πηγαίνουν στην Έκτη Δημοτικού, μέχρι να συμπληρώσουν το 14ο έτος της ηλικίας τους και να πάνε στην Τρίτη Γυμνασίου.

Για να ονομαστεί κάποιο παιδί Πρόσκοπος πρέπει να δώσει την Υπόσχεση του Προσκόπου. Στην ομάδα Προσκόπων μπορούν να εισέλθουν όλα τα παιδιά τα οποία είτε έρχονται από την Αγέλη Λυκοπούλων, είτε είναι νεοεισερχόμενα στον προσκοπισμό.

Την ομάδα Προσκόπων την άγει ο Αρχηγός Ομάδας Προσκόπων, ο οποίος μαζί με το συμβούλιο τιμής αποφασίζουν και παίρνουν αποφάσεις για το πρόγραμμα και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν. Το συμβούλιο τιμής αποτελείται από τον Αρχηγό, τους Υπαρχηγούς, τους Ενωμοτάρχες και τους Υπενωμοτάρχες. Ο Αρχηγός Ομάδας ηγείται το Συμβούλιου Τιμής, στα πλαίσια της ευθύνης του για την τήρηση των Προσκοπικών Αρχών για την εφαρμογή των κανονισμών και την ασφάλεια των μελών του Τμήματος.

Οι συγκεντρώσεις των προσκόπων γίνονται κάθε Σάββατο από τις 3 μέχρι τις 5 το απόγευμα στο σύστημα. Συνηθίζεται να γίνονται δράσεις ανά τακτά διαστήματα, είτε διανυκτερεύσεις, είτε μονοήμερες δράσεις εντός ή εκτός του Συστήματος, μια φορά τον μήνα. Οι δράσεις των προσκόπων έχουν έκταση και ένταση ανάλογη με τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Η Ομάδα Προσκόπων στηρίζεται στον θεσμό «Κατ’ Ενωμοτία Σύστημα». Το σύστημα αυτό ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά της ηλικίας του Προσκόπου, τις ανάγκες και τις προσδοκίες του. Βασική αρχή αυτού του θεσμού είναι τα μέλη της Ενωμοτίας να κατευθύνονται από τον Ενωμοτάρχη και όχι από τον αρχηγό τους. Ο αρχηγός με το επιτελείο του ¨εκπαιδεύει¨ και δίνει οδηγίες στους ενωμοτάρχες και αυτοί τις μεταφέρουν στα μέλη τους.
Οι βαθμοφόροι που στελεχώνουν την Ομάδα Προσκόπων αυτήν την χρονιά είναι οι ακόλουθοι:

Ο Κλείτος Ηρακλέους γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1987 και ξεκίνησε τον προσκοπισμό από το 1996. Είναι πρόσκοπος Δημοκρατίας και υποψήφιος πτυχιούχος Διακριτικού Δάσους Προσκόπων και είναι ενεργός βαθμοφόρος στην ομάδα προσκόπων ως υπαρχηγός από το 2010. Τελείωσε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές στην Αγγλία και πήρε μεταπτυχιακό MBA στην Κύπρο. Εργάζεται ως διαχειριστής συστημάτων σε ιδιωτική εταιρεία στην Κύπρο και τα χόμπι του είναι η φωτογραφία και η διαβίωση στην φύση.

wpid-img_32318446773242.jpg.jpegΗ Μαρία Μιλτιάδου, γεννημένη στις 28 Ιουνίου, 1987 είναι πρόσκοπος στο 40ο Σύστημα Προσκόπων Έγκωμης από το 1996. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2009 με την επιστροφή της στην Κύπρο είναι ενεργός βαθμοφόρος ως Υπαρχηγός Ομάδας Προσκόπων. Έχει μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Αειφόρο Ανάπτυξη (Πανεπιστήμιο Frederick) και στο παρόν στάδιο ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση (CIIM). Εργάζεται με μερική απασχόληση σε λογιστικό γραφείο και σε Ιδιωτικό σχολείο της Λευκωσίας. Έχει παρακολουθήσει τις εκπαιδεύσεις του Σώματος Προσκόπων Κύπρου και έχει συμμετάσχει με την κυπριακή αποστολή στο Ευρωπαϊκό Jamboree της Αγγλίας, το 2005. Με ενεργή συμμετοχή σε όλες τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις του Συστήματος από το 1996 εκ των οποίων και 2 κατασκηνώσεις στην Ελλάδα (Αίγιο & Χορτιάτη) η βασικότερη απασχόληση της στον ελεύθερο της χρόνο είναι ο Προσκοπισμός!!

wpid-img_32318446773242.jpg.jpegΗ Άντρια Μιλτιάδου γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1989 και είναι πρόσκοπος στο 40 από το 1996. Έλειπε αρκετά χρόνια στο εξωτερικό όπου σπούδασε οδοντιατρική αλλά παρέμεινε ενεργός βαθμοφόρος σε κάθε καλοκαιρινή κατασκήνωση βοηθώντας σε όλα τα τμήματα. Παρακολούθησε τις σχετικές εκπαιδεύσεις του Σώματος Προσκόπων Κύπρου και σήμερα είναι υπαρχηγός στην ομάδα προσκόπων.

wpid-img_32318446773242.jpg.jpegΟ Σωτήρης Αδάμου γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1982 στην Έγκωμη, Είναι μέλος του 40ού από τις αρχές του 1988. Είναι πρόσκοπος Δημοκρατίας και κάτοχος Πτυχίου Διακριτικού Δάσους Προσκόπων. Συμμετείχε σε πολλές Προσκοπικές Δράσεις και Κατασκηνώσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Υπήρξε Αρχηγός Ομάδας Προσκόπων και νυν Υπαρχηγός Ομάδας. Σπούδασε Βιολογία με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γενετική Ιατρική. Σήμερα εργάζεται σε Φαρμακευτική Εταιρεία και παρακολουθεί Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Φαρμακοεπιδημιολογία και Φαρμακοεπαγρύπνηση.

wpid-img_32318446773242.jpg.jpegΟ Γιάννης Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου το 1990 και είναι ενεργός πρόσκοπος από το 1997. Πήρε πτυχίο στην Αγγλία, πάνω στην βιολογία και μετέπειτα μεταπτυχιακό στη ζωολογία. Χόμπι του είναι να διαβάζει βιβλία και φυσικά ο προσκοπισμός