cub_m

ΑγέληΜπαλού Μπακίρα Καα και Ράν αυτοί μες το δάσος μας οδηγούν, όλο κέφι χαρά και ζωή είναι Αγέλη ΤΕΣΣΑΡΑΚΩΣΤΗ

Αγέλη Βαθμοφόροι Φωτογραφίες Τα Νέα της Αγέλης


Η Αγέλη Λυκοπούλων αποτελείτε από τα Λυκόπουλα. Στην Αγέλη μπορούν να συμμετάσχουν όσα παιδιά έχουν συμπληρώσει το 7ο έτος της ηλικίας τους και είναι μαθητές της Δευτέρας Δημοτικού, μέχρι να συμπληρώσουν το 11ο έτος της ηλικίας τους και να πάνε στην Πέμπτη Δημοτικού.

Τα νεοεισερχόμενα παιδιά θα ονομαστούν Λυκόπουλα όταν γίνουν ενεργά μέλη και δώσουν την Υπόσχεση Λυκοπούλων. Ο αρχηγός κάθε αγέλης Λυκόπουλα είναι ο «Ακέλας» που μαζί με τους υπόλοιπους βαθμοφόρους της Αγέλης δημιουργούν τον «Κύκλος της Αγέλης» που είναι το όργανο που παίρνει τις αποφάσεις και ασκεί τον έλεγχο.
Στόχος της Αγέλης είναι η ανάπτυξη των ικανοτήτων των Λυκοπούλων  με την τριβή στους πιο κάτω τομείς:

  • Πνευματική Καλλιέργεια
  • Υπαίθρια Ζωή
  • Σωματική Αγωγή
  • Τεχνικές Δεξιότητες
  • Κοινωνική Συνεργασία

 
Οι βαθμοφόροι που στελεχώνουν την Αγέλη Λυκοπύλων αυτήν την χρονιά είναι οι ακόλουθοι:

 

Ο Αντρέας Χριστοδουλίδης (Ακέλας) είναι ο αρχηγός της Αγέλης Λυκοπούλων. Γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 1988 και είναι ενεργός πρόσκοπος από το 1995. Ο Αντρέας σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Αγγλία και είναι κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων. Είναι πρόσκοπος Δημοκρατίας και υποψήφιος πτυχιούχος Διακριτικού Δάσους καθώς επίσης και μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας Safe from Harm, ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην προστασία των παιδιών έναντι όλων των μορφών βίας. Εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός σε ιδιωτική εταιρία στην Κύπρο και οι ασχολίες του είναι οι καταδύσεις και το crossfit.

wpid-img_32318446773242.jpg.jpegΗ Βάθη Θεοδούλου γεννήθηκε στις 23 του Σεπτέμβρη το 1989 και ξεκίνησε τον προσκοπισμό από το 2011. Σπούδασε στην Αγγλία εργοθεραπεία και πήρε μεταπτυχιακό Child youth and international development. Τελείωσε την ειδίκευση της στην θεραπεία της αισθητηριακής ολοκλήρωσης στην Αμερική και τα τελευταία 3 χρόνια εργάζεται ιδιωτικά ως εργοθεραπεύτρια στην Κύπρο.

wpid-img_32318446773242.jpg.jpegΗ Ελένη Καραολή γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου,είναι στο 40ον από λυκόπουλο. Είναι κάτοχος του Πτυχίου Δημοκρατίας, Πτυχίου Πρώτων Βοηθειών και υποψήφια πτυχιούχος του Διακριτικού Δάσους Λυκοπούλων. Έχει σπουδάσει νηπιαγωγός και είναι γνώστης της νοηματικής γλώσσας.

wpid-img_32318446773242.jpg.jpegΟ Αντρέας Χαραλαμπίδης, είναι μέλος του Συστήματος μας απο το 1988 όταν στην ηλικία των 13 χρονών τότε αποδέκτηκε πρόσκληση απο τον εξάδελφο του Αντρέα Πατή (επίσης νυν βαθμοφόρο του Συστήματος) να συμμετάσχει σε μια εκδρομή του Συστήματος στο Κολόσσι. Έκ τοτε ανήκει ενεργά στην οικογένεια του 40ου. Το 1993 ως ανιχνευτής (με αρχηγό κοινότητας ανιχνευτών τον Πέτρο Πέτρου) ‘ελαβε το Πτυχίο του Προσκόπου Δημοκρατίας και μπήκε βαθμοφόρος στην Ομάδα Προσκόπων όπου νεαρός πρόσκοπος τότε βρισκόταν ο νύν Αρχηγός Συστήματος Μάρκος Κυριάκου. Αποφοίτησε απο το GC School of Careers το 1993, υπηρέτησε στις μονάδες καταδρομών το 94-96 και ακολούθως σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο University of Texas at Austin, και MBA και MSc στο University of Maryland, College Park. Το 2003 επέστρεψε στην Κύπρο και το 2004 ανάλαβε Αρχηγός Συστήματος μέχρι το 2010. Εργάζεται ώς σύμβουλος επενδύσεων σε εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και παράλληλα ασχολείται με την Αιολική Ενέργεια ως συνιδιοκτήτης στο Αιολικό Πάρκο Αγία Άννα στην Αγία Άννα. Σταθερό του χόμπυ του τα τελευταία 10 χρόνια είναι το Brazilian Jiu Jitsu, ενω κατα διαστήματα έχει καταπιαστεί και με διάφορα άλλα σπορ όπως η αναρρίχηση, η ιστιοπλοία, η ποδήλασία, οι καταδύσεις, ο αλεξιπτωτισμός και το παραμοτέρ. Ειναι επίσης ενεργό πλήρωμα στο καράβι Κερύνεια-Ελευθερία με το οποίο ταξίδεψε το 2004 στην Αθήνα για τους Ολυμπιακούς. Ο Χαραλαμπίδης είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες, τη Μαριάννα 8 χρονών (λυκόπουλο στην Αγέλη μας) και τη Σεσίλια 4 χρονών (μελλοντικό λυκόπουλο της Αγέλης μας).

wpid-img_32318446773242.jpg.jpegΟ Παναγιώτης Θεοχάρους είναι 24 χρονών. Είναι πρόσκοπος από την ηλικία των 7 χρονών στο 40ο Σύστημα Προσκόπων Έγκωμης όπου έχει περάσει απ΄όλα τα τμήματα σαν λυκόπουλο, πρόσκοπος και ανιχνευτής και τώρα είναι βαθμοφόρος της Αγέλης Λυκόπουλων. Έχει σπουδάσει στην Αγγλία και έχει πτυχίο στο Computer Network Technology καθώς και μεταπτυχιακό στο IT Security.