Διανυκτέρευση Ομάδας 28-29 Νοεμβρίου (Λαγουδερά)


Η 40η Ομάδα Προσκόπων διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία την πρώτη διανυκτέρευση της, στο χωριό Λαγουδερά το σαββατοκυρίακο 28-29 Νοεμβρίου. Η δράση ήταν κοινή με την 287η Ομάδα Προσκόπων Τσερίου και θα είχε εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Η δράση αυτή ξεκίνησε το Σάββατο η ώρα 11:00 από το σύστημα μας όπου οι πρόσκοποι, περίμεναν το λεωφορείο το οποίο είχε ξεκινήσει από το Σύστημα Προσκόπων Τσερίου για να τους μεταφέρει στα Λαγουδερά και πιο συγκεκριμένα στο σχολείο του χωριού. Με την άφιξη τους στο χώρο οι πρόσκοποι γευμάτισαν, μακαρόνια του φούρνου και κριθαράκι για αυτούς που νήστευαν. Μετά ακολούθησαν ομαδικά παιχνίδια και εκπαίδευση με 3 βάσεις. Η ώρα 18:30 άρχισε η προετοιμασία φαγητού. Κάθε ενωμοτία έπρεπε να ετοιμάσει τη δική της φουκού (σκάψιμο στο λάκκο) όπου θα έψηνε τα σουβλάκια της, τον άζυμο άρτο της που θα ετοίμαζε, αυγό στο πορτοκάλι καθώς και τα μανιτάρια με πιπεριές γι’ αυτούς που νήστευαν.

Με το πέρας του βραδινού, οι πρόσκοποι κάθισαν γύρο στην καθιερωμένη φωτιά όπου τραγούδησαν, έπαιξαν το παιχνίδι ‘Η νύκτα πέφτει στα Λαγουδερά’ και έφαγαν marshmallows.

Με το εγερτήριο της Κυριακής που ήταν στις 7:30 το πρωί, οι πρόσκοποι φόρεσαν την προσκοπική τους στολή, ξέστισαν τα αντίσκηνα τους και πήγαν στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού και προγευμάτισαν. Ακολούθως, πήγαν στην αυλή της εκκλησίας της Παναγίας του Άρακα, όπου έκαναν έπαρση και οι νέοι πρόσκοποι έδωσαν την υπόσχεση τους. Αφού η τελετή τέλειωσε οι δύο ομάδες έκανα την κραυγή των συστημάτων τους και ξεκίνησε το παιχνίδι στο χωριό. Αποκορύφωση του παιχνιδιού ήταν η αποκρυπτογράφηση ενός γρίφου που τους οδηγούσε στο θησαυρό. Στις 12:00 φόρτωσαν το λεωφορείο και ξεκίνησαν για την επιστροφή τους προς στο σύστημα.