Καλοκαιρινή Κατασκήνωση Λυκοπούλων

Ημερομηνία εκδήλωσης: July 2, 2016 9:00 am


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η μεγάλη στιγμή της καλοκαιρινής μας κατασκήνωσης έχει επιτέλους φτάσει. Η Κατασκήνωση, γενικά, είναι ένας τόπος χαράς, συνεργασίας, διαπαιδαγώγησης και καλλιέργειας κοινωνικών αρετών και δημοκρατικών ιδεών στους κατασκηνωτές, μικρούς και μεγάλους.

Φέτος, η κατασκήνωση της Αγέλης μας θα διεξαχθεί μεταξύ 02-09 Ιουλίου στον κατασκηνωτικό χώρο των Πλατανιών και θα δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να ζήσουν μία εμπειρία έξω από τα πλαίσια της καθημερινότητας τους σε μια ξέγνοιαστη και ευχάριστη διαμονή στο κατασκηνωτικό κέντρο Πλατάνια του Σώματος Προσκόπων Κύπρου.

Στη δράση αυτή θα είναι μαζί μας η 107η Αγέλη Λυκαβηττού, η 286η Αγέλη Δευτεράς και η 293η Αγέλη Μακεδονίτισσας. Είναι μια ευκαιρία για τα λυκόπουλα να κοινωνικοποιηθούν και να αποκτήσουν νέους φίλους.

Η βασική επιδίωξη της κατασκήνωσης είναι η εκπαίδευση και ψυχαγωγία των παιδιών, μέσω ψυχαγωγικών προγραμμάτων, παιχνιδιών, αθλοπαιδιών, εκπαιδεύσεων, όπως επίσης και η γνωριμία με την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Επίσης, στην Προσκοπική κατασκήνωση κάθε Λυκόπουλο καλείται, πάντοτε με τη βοήθεια και τη στήριξη των Βαθμοφόρων του, να αντιμετωπίσει πολλές και διάφορες προκλήσεις, τις οποίες μαθαίνει να αντιμετωπίζει σχεδόν αποκλειστικά με τις δικές του δυνάμεις και γνώσεις. Πιστεύουμε ότι οι εμπειρίες αυτές είναι πολύ σημαντικές για κάθε παιδί.

Ελάτε λοιπόν μαζί μας για περιπέτεια, γνώσεις, διασκέδαση και όχι μόνο….

 


Κατασκηνωτικός Χώρος Πλατανιών